Over mij

Onderweg zijn    

Ik ben Bert Stienaers.

Al op jonge leeftijd was de fiets mijn trouwe metgezel.Ik verken graag nieuwe wegen en laat me verrassen door nieuwe plekken. In traagheid, om voor even mee deel te worden van het landschap.  Onderweg om nieuwe mensen te ontmoeten, nieuwe verhalen, nieuwe inspiratie, nieuwe spiegels. Het fietsen en rondtrekken als mooie metafoor voor het dagelijks leven. Sommige delen van de weg leiden tot archetypische verhalen, via ontmoetingen met mijn kinderen, vrienden, cliënten, soms via beelden, boeken, film of theater. En af en toe halt houden, genieten van wat is en weer verder ontdekken en onderzoeken.

Professionele weg  

Mensen en relaties zijn belangrijk voor mij. Zo ben ik ook graag met anderen onderweg.

Als kleuterleider en docent dramatische vorming startte ik mijn tocht in de magische wereld van kinderen en jongeren. Samen spelen, samen leren, samen creëren (theaterproducties).  Onderweg kwam ik in contact met Gestalttherapie en sloeg die weg in waardoor ik  als zelfstandig trainer en therapeut aan de slag ging. Door mijn werk bij Outward Bound België ontdekte ik nieuwe manieren om de natuurte verkennen (klimmen, speleo, touwenparcours, staptochten) en daarin mensen te begeleiden en ondersteunen. In 2002 kwam Vice Versa op mijn weg. Het biedt me de kans om mijn weg te vervolgen en te verdiepen. Ik houd van meerdere wegen: persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling en leiderschapsontwikkeling.

 

Affiniteiten

In alles wat ik doe vertrek ik graag vanuit Verbindende Communicatie. Het is voor mij een levensfilosofie waar ik graag andere elementen mee combineer: Boeddhistische psychologie, The Work (Byron Katie), Voice Dialogue en Gestalttherapie. Ik blijf graag onderweg en vind het heerlijk om mensen te ontmoeten….. om te leren….. om te accepteren…. om te integreren.

Heb je een vraag voor jezelf, je team, je organisatie? Ik onderzoek ze graag met jou!

 

Begeleiding nodig ?

Meer info en updates